Versteeg piano's
Verkoop bladwijzer

De merken

 

Wij leveren maatwerk. U kunt bij ons een piano proberen die past bij de wensen die u heeft. Bent u beginner of professioneel pianist, bij ons krijgt u maatwerk. Geen showroom vol met piano's van Chineese makelij, niet slechts enkele Duitse instrumenten, maar de keus uit de vele merken die beschikbaar zijn in pianoland. Een instrument dat past bij uw wensen en budget. Na het horen van uw verhaal presenteren wij u enkele instrumenten waarvan wij denken dat die het beste aansluiten op uw vraag. U mag ze zelfs uiteindelijk beoordelen en bespelen in uw eigen omgeving. De instrumenten kunnen altijd worden aangepast aan uw klankkleur, uw wensen ten aanzien van aanslag, dynamiek en speelaard. Precies zoals u dit wenst, maatwerk.

Onze keuze voor een instrument wordt met de grootste zorg samengesteld en omvat uitsluitend gerenommeerde merken. In elke prijsklasse hebben wij enkele 'sterke' merken geselecteerd uit het enorme aanbod op de Nederlandse markt.
Onze selectie is gebaseerd op constante kwaliteit van o.a. stemvastheid, speelaard, toon(klank), constructie, de wijze van produceren, de geschiedenis en werkwijze van de betreffende fabriek en de waardevastheid.

Door dit vakkundig selecteren blijkt dat lang niet elk merk volledig aan onze criteria voldoet.

Omdat geen enkele piano of vleugel precies hetzelfde is kiezen wij in veel gevallen bij de betreffende fabrikant de beste exemplaren zelf uit.
Doordat wij de meeste instrumenten zelf importeren, rechtstreeks van de fabrikant, bent u ervan verzekerd dat het, door u bij Versteeg piano's en vleugels gekochte instrument, een uniek exemplaar is waarvan u zeer lang kunt genieten!

 

De klankkleur van de piano of vleugel

 

De ene fabrikant bouwt piano's of vleugels met een ronde romantische toon en een ander merk heeft bijvoorbeeld een heldere klank. Ook in die ronde en heldere klanken zijn weer tal van nuances aanwezig.
Wat de één een mooie klank vindt, beleeft een ander soms weer geheel anders.
Voor een principiële keus kunt u het beste afgaan op uw eigen smaak, want elk mens en ieders gehoor is uniek. Niemand kan u daarbij adviseren! Zelfs uw welwillende pianoleraar niet. Ook hij heeft een eigen smaak die niet overeen hoeft te komen met de uwe.
Om u te helpen een goede keus te maken hebben wij in elke prijsklasse piano's met een verschillend klankpatroon naast elkaar gezet. Zo kunt u goed vergelijken en een doordachte keuze maken.

 

De piano en vleugel merken

 

Wij leveren onder andere de volgende merken:     

        
 • Sauter
 • Seiler
 • Schimmel
 • Yamaha
 • Kawai
 • Petrof
 • May (selected by Schimmel)

Als specialist in de Duitse merken, leveren wij doorgaans alle merken die beschikbaar zijn voor de Europese markt. Maatwerk, uniek in Nederland.

Extra

Twee instrumenten in één! Men noemt ze Silent-, Quiet-Time, DuoVox, TwinTone-piano's enz.
De meeste merken en modellen piano's kunnen, naast het akoestische instrument, worden uitgevoerd met een ingebouwde digitale piano. De meerprijs hiervoor is afhankelijk van het toegepaste systeem.

Wat is het voordeel van een dergelijk systeem?
U schakelt, wanneer u maar wilt, de piano van akoestisch naar digitaal, zet uw hoofdtelefoon op en niemand hoort uw spel meer. Alleen uzelf. De ideale oplossing! U kunt op alle tijden van de dag of nacht pianospelen zonder dat iemand zich eraan stoort.
Zoals bekend kan de kunstmatige klank, weergegeven door een luidspreker, niet wedijveren met de natuurlijke toon die wordt weergegeven door een houten zangbodem en echte snaren zoals bij een akoestisch instrument. De karakteristiek van een akoestische toon is nooit constant. Een natuurtoon verveelt daarom nooit! De aanslaggevoeligheid bij het bespelen van een digitaal instrument wordt in enkele volumestapjes gemaakt. Daardoor is het moeilijker de juiste toonsterkte te geven d.m.v. de kracht waarmee de toets wordt aangeslagen. Bij een mechanisch instrument is de aanslaggevoeligheid staploos, waardoor u de tonen beter kunt nuanceren. Het speelt muzikaler en prettiger.
Ideaal is natuurlijk dat u met de huidige systemen de voordelen van een akoestische en digitale piano kunt combineren. De aanslag-gevoeligheid van een akoestisch instrument en de keuze tussen weergave van de snaren óf de digitale weergave door middel van een hoofdtelefoon. 

Occasions

Versteeg piano's en vleugels heeft altijd een ruime sortering goede occasions op voorraad.
Deze instrumenten worden in onze werkplaats geheel nagezien en indien nodig worden er onderdelen vervangen. Het mechaniek wordt altijd opnieuw afgeregeld volgens de originele maatvoering en uiteraard wordt het instrument weer op de juiste toonhoogte gestemd. Wij geven op onze occasions weer jarenlang garantie zodat u bent verzekerd van een goed en betrouwbaar product.

Prijzen van occasion piano's en vleugels

Een betrouwbaar product heeft altijd een minimum prijs.
Wanneer bij een gebruikt instrument de essentiële onderdelen zoals de zangbodem en het stemblok nog gaaf zijn,  zal de minimale aankoopprijs altijd hoger zijn dan ongeveer 50% van de nieuwprijs. Verder is een prijs afhankelijk van de leeftijd van het betreffende instrument. Niet gerestaureerde piano's en vleugels die ouder zijn dan 60 jaar hebben meestal geen waarde meer.

Oppassen! De Nederlandse markt wordt momenteel overspoeld met occasionpiano's en vleugels uit Japan van o.a. de merken Yamaha, Kawai. Maar ook occasions van onbekende herkomst met mooie gefingeerde Duits klinkende namen.
Na de productie en verkoop zijn deze instrumenten gedurende een jarenlange periode in gebruik geweest in een klimatologisch andere omgeving (ander percentage luchtvochtigheid) dan het Nederlandse klimaat. U loopt een aanzienlijk risico met de aankoop van zo'n instrument!
De verandering naar het Nederlandse klimaat heeft grote invloed op deze instrumenten.  Abnormale reacties van houten delen zijn het gevolg. De houten onderdelen van piano's zoals het stemblok en de zangbodem kunnen scheuren gaan vertonen. In veel gevallen zijn deze moeilijk te ontdekken. In zo'n geval heeft het instrument geen of nauwelijks waarde meer omdat de kosten voor het vakkundig repareren hoger liggen dan de waarde van het instrument.

Wanneer u een dergelijke occasion wordt aangeboden voor een bedrag dat lager ligt dan 50% van de officiële verkoopprijs van eenzelfde nieuwe piano, kunt u er vrijwel zeker van zijn dat er belangrijke (min of meer verborgen) gebreken aan het instrument zijn. U bent gewaarschuwd!

Versteeg piano's en vleugels drievoudig garantie

 1. Volledige garantie: U krijgt altijd minimaal 5 jaar garantie bij aankoop van een piano of vleugel. Op nieuwe instrumenten en op occasions.
 2. Onze omruilgarantie*: Bij aankoop van een nieuwe piano bieden wij u omruilgarantie. U kunt uw piano binnen 1 jaar na aankoop omruilen voor een duurder instrument. Het door u betaalde bedrag voor het oude instrument wordt dan volledig in mindering gebracht op de prijs van het nieuwe instrument.
 3. Waardevolle prijsgarantie*: Met de aanschaf van de piano verwerft u, tot 8 dagen na factuurdatum tevens het recht om, mocht elders in Nederland dezelfde piano of vleugel voordeliger worden aangeboden, het verschil in prijs van ons terug te ontvangen.

Onze openingstijden:

 • uitsluitend op afspraak
   

Voor informatie over merken, prijzen en de aanwezige occasions, kunt u altijd contact met ons opnemen.

* Informeert u bij ons naar de volledige voorwaarden.